Nieuws
10 februari 2012 - Ron Smeets

Nokia werkt aan camera verbeteringen voor de Lumia 800

Nadat Nokia de (meeste) accuproblemen van de Lumia 800, middels twee updates, verholpen lijkt te hebben is het nu de beurt aan de camera prestaties. En dat werd tijd! De Nokia Lumia 800 is en blijft zonder enige twijfel de beste Windows Phone en Nokia smartphone van dit moment.

Toen het toestel in Londen gepresenteerd werd gaf de Finse fabrikant al meteen aan dat men gekozen had voor een ultrasnelle beschikbaarheid van het toestel. Zeker voor Nokia begrippen was de tijdspanne tussen de presentatie en release (3 tot 5 weken) een hele vooruitgang. Maar dat ging wel gepaard met enkele compromissen.

De prestatie (het uithoudingsvermogen) van de accu was de meest in het oog springende, maar ook de, voor Nokia, ietwat tegenvallende cameraprestaties, maakten onderdeel uit van die compromissen. Doorgaans nemen dergelijke (software) finetuning processen enkele maanden in beslag maar Nokia vond het, geheel terecht, belangrijker om de Lumia 800 snel in de winkels te hebben liggen.

Enfin, inmdidels, zo'n drie maanden ná de winkellancering, hebben de Finnen aangegeven (eindelijk) ook aan de slag gegaan te zijn om de prestaties van de camera van de Lumia 800 te verbeteren. Een van de ontwikkelaars stuurde via Twitter onderstaande foto, gemaakt met de Lumia 800, de wereld in als bewijs dat men aan de cameraprestaties werkt. Details over wanneer de camera update uitgerold gaat worden zijn nog niet bekend, maar ik hoop dat dit een kwestie van weken, en niet maanden, wordt!

Foto via (SkyDrive link)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.