Nieuws
29 augustus 2007 - Ron Smeets

Nokia: Welcome to the 4th screen

Dat is de openingsboodschap van Nokia tijdens de start van het Go Play event. De sprekers die het komende uur de nieuwste ontwikkelingen gaan onthullen zijn CEO Olli-Pekka Kallasvuo, Kai Öistämö en Anssi Vanjoki.

Na een onderhoudend verhaaltje over geschiedenis van Nokia, van kabelmaker in de 19e eeuw tot GSM producent, spreekt Olli-Pekka over de huidige ontwikkelingen die ervoor moeten zorgen dat Nokia daar blijft waar men nu al jaren staat: op nummer 1 in de mobiele markt.

Content, Services en een gebruiksvriendelijke User Interface zijn de keywords die ervoor moeten zorgen dat Nokia de topspeler in de markt blijft.

Er klinkt enig gelag in de zaal als tijdens een videopresentatie in het verhaal van Olli-Pekka een toestel getoond wordt dat wel heel erg veel op de iPhone lijkt, compleet met dezelfde touchscreen UI. Welk toestel dat zou moeten zijn wordt nu nog in het midden gelaten, maar feit is wel dat Nokia dus ook met een tegenhanger voor de iPhone bezig is.

Dat wordt nog eens bevestigd in de presentatie van de nieuwe musicplayer die we straks live kunnen zien op de N81 en ExpressMusic toestellen die aangekondigd gaan worden. De bediening van de player gebeurt daar namelijk onder andere met behulp van een clickwheel achtige toets.

Later meer. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.