Geruchten
03 februari 2009 - Ron Smeets

Nokia weg uit Finland?

Zelf ontkennen ze het in alle toonaarden maar volgens het Finse dagblad Helsingin Sanomat zou Nokia de Finse overheid gedreigd hebben met een vertrek uit Finland als de wet die het voor bedrijven verbied om de emails van haar personeelsleden te bekijken niet versoepeld wordt.

De krant beroept zich op de uitspraken van een anonieme ambtenaar die Nokia lobbyisten duidelijk heeft horen zeggen dat Nokia Finland zou verlaten als de versoepelde wetgeving op het inzien van personeels emails door bedrijven niet aangenomen zou worden.

De vraag is natuurlijk waar Nokia dan naar toe zou gaan. Duitsland komen ze niet meer in en in de VS en Azië ziet men het Finse merk ook al niet zo zitten. Nederland of België dan maar?

Nee, zonder gekheud, het lijkt mij erg onwaarschijnlijk dat Nokia het voortbestaan van 16.000 Finse banen op het spel zou zetten voor het kunnen inzien van enkele emails, maar goed, we leven in (financiële) crisistijden en dan kunnen de grote jongens nogal eens gekke dingen doen ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.