Toestellen
29 mei 2012 - Ron Smeets

Nokia weer het top smartphone merk in Finland

Afgelopen week lanceerde Nokia de Lumia 610 (nu ook in Nederland te koop) en Lumia 900 (volgende week in Nederland te koop) in Finland. Volgens de fabrikant en enkele lokale providers zijn de eerste verkoopcijfers boven verwachting goed.

Dat is dus prima nieuws voor Nokia in Finland. En volgens de analisten van IDC is Nokia nu ook weer de nummer 1 smartphone verkoper in haar 'thuisland'.

Uit de meest recente marktcijfers blijkt namelijk dat Nokia in Finland nu 41% van de smartphone markt in handen heeft. Samsung staat nu (weer) op de tweede plek met 28%, gevolgd door Apple met 21%. Opvallend is verder dat het marktaandeel van Windows Phone in Finland ook erg hoog is; ruim 7.5% namelijk. Wereldwijd komt Windows Phone amper aan de 2%.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.