Geruchten
13 november 2008 - Ron Smeets

Nokia 'Wahoo' gespot

Enkele dagen geleden lekte een bijzonder uitgebreide lijst van Nokia toestellen uit die we de komende 12 tot 24 maanden, als die geruchten kloppen, in de winkels kunnen gaan verwachten.

Vreemd genoeg stond de Nokia 'Wahoo' daar niet bij. Dit toestel lijkt nog het meeste op de N76 (die bij ons overigens niet zo succesvol was) en wordt volgens de lijst met specs (zie afbeelding hieronder) een clamshell Smartphone met een half-qwerty (suretype) keyboard.

Volgens de bron van deze geruchten zou het toestel aanvankelijk bedoeld zijn voor AT&T in de VS. Over een eventuele Europese release wordt nog met geen woord gerept.

Andere specs die genoemd worden: Een 2.2 inch QVGA intern display en een 1.4 inch 128x160 pixel extern display, quad-band GSM, GPSR/EDGE/UMTS en HSDPA support, een 2 megapixel camera, A-GPS, microSD geheugenkaart optie (max. 4GB), Bluetooth 2.0 (met A2DP), microUSB aansluiting en een 2.5mm audio (headset) ingang.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.