Geruchten
15 april 2011 - Ron Smeets

Nokia W7 en W8 worden de 1e Finse Windows Phone toestellen

Sinds de aankondiging van het aanstaande huwelijk tussen Nokia en Microsoft's Windows Phone OS wordt er natuurlijk volop gespeculeerd over wanneer de eerste toestellen aangekondigd worden.

De bekende (en beruchte) Eldar Murtazin heeft nu geroepen dat de Nokia W7 en W8 de eerste toestellen zullen worden die in 2012 in de winkels gaan verschijnen. In totaal zouden er op dit moment al vier Nokia's met Windows Phone in ontwikkeling zijn.

Eerder deze week bereikte mij het bericht dat Nokia hoogstwaarschijnlijk geen toestel met Windows Phone 7 meer op de markt zal brengen. Dat lijkt, gezien de tijd die men nog nodig heeft en het feit dat de 'opvolger van Windows Phone 7 (7.5 of 8 genaamd), logisch.

Nokia zelf heeft, bij monde van CEO Stephen Elop, al gezegd dat de eerste modellen pas in 2012 de winkels zullen gaan bereiken. Ze zouden ze  heel graag eerder willen introduceren maar dat lijkt, volgens Elop, een onbegonnen zaak. De ontwikkeling is in volle gang, maar de Finnen en Amerikanen hebben zeker nog een maand of 10 nodig voordat de eerste toestellen klaar zijn om naar de winkels te verschepen.

UPDATE (16u55): Enkele uren geleden werd dit gerucht via het officiele Nederlandse Twitter account van Windows Phone geretweet door Maarten Sonneveld van Microsoft Nederland. Naar aanleiding van die tweet laaide de speculatie over de juistheid van het gerucht nog wat verder op. Diverse tweeps (waaronder onze eigen @marcwielaert, @dennisbpnl en ook @arnoudwokke van Tweakers) wilden van Microsoft Nederland weten of een dergelijke retweet geinterpreteerd kon worden als een bevestiging van het gerucht (zie screenshot hieronder). Sonneveld haaste zich echter door te zeggen dat een retweet van een gerucht, zelfs als dat gedaan wordt vanuit het officiele Nederlandse account van Microsoft / Windows Phone, niet als bevestiging gezien kan worden. We zullen zien ;-))

Via (Google Translate link)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.