Geruchten
16 maart 2011 - Ron Smeets

Nokia vraagt patent aan op een Tablet met N8/E7 design

Het Amerikaanse patent-bureau (USPTO) heeft gegevens gepubliceerd van een patentaanvraag van Nokia voor een Tablet computer die, zoals op de tekeningen hiernaast en -onder te zien is, qua desgn veel weg heeft van de vormgeving van de Nokia N8 en E7.

De aanvraag werd al in mei 2010 gedaan maar tot nu toe was die nog niet gepubliceerd door de USPTO. De afgelopen maanden doken al diverse keren foto's en geruchten over een Nokia Tablet op en die lijken met de publicatie van deze gegevens dus weer wat geloofwaardiger te zijn geworden.

Op de afbeeldingen zijn ook diverse aansluitingen te zien zoalse een 3.5mm aufio aansluiting en nog drie of vier 'uitsparingen' (HDMI en USB-on-the-Go poorten wellicht?).

De vraag is natuurlijk wel in hoeverre deze Nokia Tablet de gevolgen zal ondervinden van de deal tussen Microsoft en de Finse fabrikant. Wordt dit een MeeGo tablet, een Windows 7 (of 8) versie of gaan ze hem wellicht helemaal annuleren?

Nokia-Tablet-Patent-a Nokia-Tablet-Patent-b Nokia-Tablet-Patent-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.