Nieuws
27 december 2007 - Ron Smeets

Nokia vraagt Apple om iTunes te integreren in Ovi

Nokia heeft al enige malen duidelijk laten blijken dat men echt werk wil maken met de introductie en het uitbouwen van Ovi, Nokia's eigen mobiele content portal, tot een volwaardig en open dienst.

In een interview met de Berliner Zeitung heeft Anssi Vanjoki een persoonlijke uitnodiging 'gestuurd' aan Steve Jobs waarin hij de Apple baas letterlijk vraagt om ook iTunes te integreren in Ovi.

In zijn eigen woorden: "In Finnish, Ovi means door. And our door is open. Of course, Apple can get into our portal. We even invite Steve Jobs to do so".

Zoals bekend is Apple over het algemeen alleen geinteresseerd in dergelijke samenwerkingen als men er zelf ook (flink) aan kan verdienen. Eerder liet Nokia al doorschemeren wel iets te zien in modellen waarbij omzetdeling toegepast wordt. Ik ben dan ook benieuwd of Apple deze uitnodiging aan zal nemen.Gerelateerde links:
Nokia wil revenue-sharing voor content diensten
Een jaar lang muziek downloaden bij een nieuwe Nokia
Nokia toestellen met OVI services vanaf 2008 bij Vodafone
Nokia Go Play: XpressMusic 5310, 5610 en Ovi
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.