Geruchten
27 december 2008 - Ron Smeets

Nokia Victoria bij de FCC

Ruim anderhalve maand geleden dook een indrukwekkende lijst met nieuwe Nokia (Smart)phones op die voor de komende maanden op de Finse planning zouden staan.

Een van die toestellen, de Victoria (RM-412), is afgelopen week aangeboden ter goedkeuring aan de Amerikaanse FCC. Foto's zijn er nog niet maar uit de documentatie van de FCC kunnen wel diverse specs gehaald worden.

Zo zal de Victoria voorzien worden van WiFi, quad-band GSM, triband UMTS/HSDPA, GPRS, EDGE en dezelfde  1000mAh accu die ook in de Nokia E66 gebruikt wordt.

De FCC zal medio Maart (de 17e) enkele foto's van het toestel publiceren maar uit de betreffende lijst van November valt op te maken dat Nokia in week 6 (medio Februari) de eerste prototypes zal verspreiden. Kans is dus groot dat we kort daarna al de eerste plaatjes zullen gaan zien.

Overigens is er bij de FCC naast de RM-412 nog een vergelijkbare Nokia ter goedkeuring aangeboden die niet op de lijst van enkele weken geleden te vinden was. De RM-413 zal waarschijnlijk de Aziatische of Amerikaanse variant van de Victoria worden, denk ik.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.