Nieuws
23 november 2006 - Ron Smeets

Nokia verstevigt positie als marktleider

De Finse toestelmaker heeft haar marktaandeel in de afgelopen 12 maanden zien stijgen van 32.5% in Oktober 2005 naar 35.1% nu.

Ook het marktaandeel van de nummer twee, Motorola, steeg met bijna 2% naar 20.6%. Samsung, al geruime tijd de derde speler op de toestelarkt moest 0.3% prijsgeven en heeft nu een marktaandeel van 12.2%. De Top 5 wordt gecompleteerd door Sony Ericsson en LG met respectievelijk 7.7% (+1%) en 6.0% (-0.5%).

Toestelverkopen stegen afgelopen kwartaal in vergelijken met dezelfde periode vorig jaar met 21.5% naar 251 miljoen toestellen. Het grootste aandeel in die stijging hadden China en India. Beide landen zijn al meer dan een jaar de snelstgroeiende mobiele markten.

In West-Europa stegen de toestelverkopen met 'slechts' 1.9% terwijl Azie goed was voor een groei van 54.7%. Zoals gezegd vooral te danken aan de explosieve groei in India en China.

Bron: Yahoo News en Cellular News.Gerelateerde links:
HTC, RIM en Sony Ericsson verdringen HP Smartphones
Grens van 2.5 miljard mobieltjes gepasseerd
Meer dan 1 miljoen per week
China mobiel niet meer in te halen
Sterke groei wereldwijde verkoop mobieltjes
China Mobile is de grootste
Nokia ziet omzet en winst weer fors stijgen
Meer dan 800miljoen GSM's in 2005
Halve wereld heeft een mobieltje in 2009
Wereldwijde verkoop mobieltjes 21% groei
Nokia en Motorola groeien het snelst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.