Nieuws
17 februari 2009 - Ron Smeets

Nokia verrast met de N86

Nog geen 24 uur na de officiele persconferentie en toestelpresentaties verrastte de Finse fabrikant hier in Barcelona vriend en vijand door nóg een toestel aan te kondigen. De N86 wordt de eerste 8 Megapixel multimedia phone uit het Finse kamp. Vlak voor de aankondiging doken op The NokiaBlog overigens al de eerste foto's van het toestel op.

De N86 wordt een zogenaamde dual-slider, de form factor die we eerder natuurlijk ook al zagen bij onder andere de N95 en N96.

De 8 megapixel camera van de N86 is bovendien voorzien van een Carl Zeiss groothoeklens zodat je ook panorama opnames kunt maken. Verder heeft hij onder andere 8GB intern geheugen, uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart van mx. 16GB, quad-band GSM met UMTS en HSDPA support en een AMOLED display van 2.6 inch.

De Nokia N86 8MP ligt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2009 in de winkel, voor een geschatte verkoopadviesprijs van € 450 incl BTW.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.