Nieuws
13 oktober 2006 - Ron Smeets

Nokia verlaagt toestelprijzen na tegenvallende verkopen

De grootste toestelfabrikant ter wereld heeft vandaag bekend gemaakt dat het de prijzen van de meeste multimedia GSM's met 5 tot 10% heeft verlaagd.

Dit betekent dat modellen als de 3250 en 6680 tussen de 20 en 30 Euro goedkoper worden. Voor de N-Series toestellen (N73, N71) gaat het om een prijsdaling van tussen de 40 en 75 Euro, afhankelijk van het model. De reeds scherp geprijsde 6233 wordt slechts 5 Euro goedkoper.

Een prijsverlaging is natuurlijk altijd leuk om te melden, maar voor Nokia is de reden, naar het schijnt, voor deze actie toch een stuk minder fraai.

Een bron binnen een van Engeland's grootste Telco's weet namelijk te melden dat Nokia tot de prijsverlaging heeft besloten vanwege de tegenvallende verkopen van de nieuwe N-Series modellen. Dit ondanks de mega marketing budgetten die de afgelopen maanden in de introductie en promotie van deze toestellen gestoken zijn.

Analisten zijn verdeeld over de positie van Nokia op de markt. Volgens een onderzoek van Reuters zullen de omzet- en winstcijfers voor dit jaar nog prima zijn, maar sommige analisten zien tekenen van een verzwakking van Nokia's marktleidende postitie in Europa.Gerelateerde links:
In 2009 worden mobieltjes goedkoper
ROKR in de uitverkoop
Goedkope Walkmanphone van Sony Ericsson?!
Nokia's E62 een goedkope BlackBerry concurrent
Goedkope toestellen en gratis diensten
Goedkope Smartphone van Nokia
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.