Toestellen
16 april 2009 - Ron Smeets

Nokia verkoopt meer dan 1 miljoen 5800 XMs per maand

Ondanks het slechte nieuws van eerder deze dag was er ook nog iets positiefs te melden uit het Finse kamp.

In hun kwartaalcijfers stond namelijk te lezen dat ze de eerste drie maanden van 2009 2.6 miljoen exemplaren van de 5800 XpressMusic verkocht hebben. Dat zijn er meer dan 866 duizend per maand.

Volgens CEO Olli-Pekka Kallasvuo had dat aantal echter boven de 1 miljoen moeten liggen. De reden? Doordat de vraag naar de 5800 XpressMusic veel groter bleek te zijn dan men vooraf verwacht had kon de productie niet meer toestellen leveren.

Inmiddels is dat 'luxeprobleem' verholpen en nu rollen er meer dan 1 miljoen exemplaren van de band af. Vanaf deze maand zal Nokia dus meer dan 1 miljoen 58 XM's gaan verkopen. Ben benieuwd hoe lang ze dat succes vast kunnen houden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.