Nieuws
22 december 2011 - Ron Smeets

Nokia verandert de naam van Symbian Belle in Belle

Een bijzonder nieuwtje van Nokia dat gisteren al bekend gemaakt werd. Ik zat op dat moment bij een HTC 'kerstmeeting en diner' dus was even niet online ;-))

De Finnen hebben besloten de naam Symbian weg te strepen uit het OS. Vanaf nu gaat het tweede OS van de fabrikant als Nokia Belle door het leven.

Deze naamsverandering is in zoverre bijzonder omdat hiermee de eventuele volgende versie's van Symbian natuurlijk ook een andere naam zullen gaan krijgen. In de geruchtencircuits wordt al gespeculeerd over 'Carla' en 'Donna' als mogelijke namen. De vraag is dan of de toekomstige versies dan Nokia Carla en Nokia Donna worden of Belle Carla en Belle Donna. Een complete nieuwe naam voor de volgende versie is volgens mij niet zo handig, maar van de andere kant is het ook maar een 'naampje' natuurlijk.

In het bericht werd ook nog vermeld dat de huidige Symbian (Anna) toestellen vanaf februari de upgrade naar Nokia Belle gaan krijgen. Tijdens de lancering van Symbian Belle werd nog geroepen dat het OS dit jaar al beschikbaar zou komen. Dat bleek dus niet bedoeld voor de bestaande toestellen, zo werd begin december al gemeld door Nokia UK. In een tweet sprak met toen over een release 'begin 2012'.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.