Nieuws
18 januari 2012 - Ron Smeets

Nokia: "Uitrol Belle start volgende week, uh nee, toch niet"

In een Tweet heeft Nokia gisteravond aan een vragende klant laten weten dat de uitrol van (Symbian) Belle (nu dus Nokia Belle) voor de 'oudere' toestellen (N8, E7 etc) vanaf volgende week gepland staat.

Na alle vertragingen van de afgelopen maanden is de komst van Belle er eentje geworden in de categorie 'Beter laat dan nooit', zal ik maar zeggen ;-) Helaas werd de tweet vanochtend alweer gevolgd door een correctie waarin Nokia zegt dat Belle niet volgende week komt maar toch pas in februari. Zucht.

Een van onze lezers liet maandagavond al een reactie achter dat hij via OVI toen al de melding ontvangen had dat Belle voor zijn toestel al beschikbaar was. Dat staat dan weer haaks op de tweede (en eerste) tweet van Nokia. Ik ben benieuwd of meerdere Nokia (N8, E7 etc) gebruikers die melding al ontvangen hebben en of ze hun toestel(len) ook al hebben kunnen updaten naar Belle. Hoe dan ook, als Nokia volgende week inderdaad start met de uitrol van Belle, dan zal het zeker nog een aantal weken (en mogelijk maanden voor provider gelockte toestellen) duren voordat iedere Nokia gebruiker de nieuwe software gaat ontvangen. 

De eerste tweet: Nokia-Belle-Tweet-18012012

En de correctie: Nokia-Belle-Tweet-19012012

Via: Twitter en Twitter

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.