Geruchten
30 maart 2012 - Ron Smeets

Nokia TV komt er aan?

Heel lang geleden, tot ergens in de jaren 90 volgens mij, maakte Nokia ook TV's. De titel van dit bericht zou kunnen suggereren dat de Finse fabrikant plannen heeft om die markt opnieuw te gaan betreden. Niets is echter minder waar.

Een Russische bron claimt namelijk screenshots (grote afbeelding hieronder) bemachtigd te hebben waarop de Nokia TV App, voor Windows Phone, te zien is. Hiermee zou het mogelijk worden om via WiFi of 3G TV programma's te bekijken.

De geruchten spreken over zowel een soort van 'uitzending gemist' service als het bekijken (streaming video) van 'live' TV uitzendingen. Daarnaast zou er ook een optie komen om TV programma's te downloaden naar je toestel om ze 'offline' te bekijken. Nokia TV zou het eerst in Finland uitgebracht worden voor de Nokia Lumia toestellen. Officieel is er nog niets bekend gemaakt door Nokia. Voor nu is en blijft dit dus nog even een gerucht. Afwachten maar.

Nokia-TV-c Nokia-TV-b 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.