Entertainment
15 oktober 2008 - Redactie MobileCowboys

Nokia Trends Lab III

PERSBERICHT - Nokia en MTV organiseren op 23 oktober de derde editie van Nokia Trends Lab. Dit keer werkt Nokia Trends Lab samen met Amsterdam Dance Event, het belangrijkste dance-festival ter wereld.
 
Nokia Trends Lab is een grensverleggend platform dat mobiele telefonie combineert met experimentele kunst. Elk Nokia Trends Lab biedt jonge talenten de mogelijkheid om via experimenten de grenzen van mobiele technologie te verkennen.

Voor deze derde editie van Nokia Trends Lab wordt een speciale 'Amsterdam Dance Event' verslaggever gekozen die het evenement verslaat met behulp van een Nokia N96 multimedia-computer.

Kandidaten voor deze rol kunnen hun ideeën en motivatie kenbaar maken via www.nokiatrendslab.nl. MTV zal voor dit “Reporter Lab” als mentor optreden en de gekozen kandidaat professionele ondersteuning bieden. De reportages worden beschikbaar gesteld via de Nokia Trends Lab website.
 
“Een reportage maken met een mobiele telefoon dwingt je om creatiever om te gaan met het medium, je werkt immers niet met een professionele broadcastcamera. Een geweldige uitdaging dus! Bovendien zijn er in het verleden al een aantal videoclips gemaakt met Nokia telefoons, die absoluut broadcast-waardig waren. We weten zeker dat ook dit Lab weer een groot succes zal worden," aldus Kirby Beckman, RTV producer MTV Networks.
 
360° Video Lab met Josh Wink
Josh Wink is de mentor van het nieuwe, grensverleggende 360° Video Lab. Zestig jonge talenten mogen Josh Wink met hun mobieltje filmen tijdens zijn vertolking van "Stay Out All Night". Alle video's worden samengebracht in een 360° video, die wordt uitgebracht als muziekclip van de single. Om mee te kunnen doen moeten kandidaten een voorbeeld van hun filmische kwaliteiten uploaden op www.nokiatrendslab.nl . Josh Wink kiest daaruit op 13 oktober de zestig winnaars.
 
"Ook deze derde editie van Nokia Trends Lab biedt originele geesten een unieke kans om de grenzen van hun creatieve kwaliteiten te verleggen met behulp van hun mobiele toestellen,” vertelt Jurgen Thysmans, Communications Manager van Nokia Benelux. “De mobiele telefoon heeft zich ontwikkeld tot een krachtige multimediacomputer met fantastische video- en imagingfuncties. Nokia Trends Lab biedt een interactief en innovatief platform om meer te leren over de toestellen en services die Nokia biedt. Met de koppeling aan het Amsterdam Dance Event willen we aangeven dat muziek een van die speerpunten is, zeker na de recente Nederlandse introductie van de Nokia Music Store.”
 
Het Ovum-label staat aan de basis van de indrukwekkende line-up van dit derde Nokia Trends Lab evenement. DJ's Josh Wink en Steve Bug zijn de voormannen, ondersteund door DJ's D'Julz, Benny Rodrigues en Terry Toner. “Het is een goede zaak dat merken als Nokia oog hebben voor de mogelijkheden die ontstaan door moderne technologie te combineren met muzikale creativiteit, vooral in de elektronische muziek. Deze twee werelden kunnen elkaar verrijken en tot prachtige resultaten leiden, zoals Nokia Trends Lab de afgelopen periode heeft bewezen. We zijn als Amsterdam Dance Event dan ook enthousiast over de samenwerking met Nokia Trends Lab,” zegt Richard Zijlma, leider van het ADE.
 
Tijdens het eerste Nokia Trends Lab, dat in februari dit jaar werd gehouden, traden Don Diablo en Moke op als mentors. Samen met MTV coachten ze aanstormend Nederlands talent bij het maken van een muziekclip van Don Diablo's remix 'We'll dance', gebruikmakend van de Nokia N95 8GB. Bij de tweede editie van Nokia Trends Lab figureerden C-Mon en Kypski als mentors van het creatieve 'Sound Lab.' Tijdens hun tournee door de VS deden C-Mon en Kypski een groot aantal Amerikaanse steden aan, waar ze typische stadsgeluiden verzamelden. De band stelde deze geluidsfragmenten exclusief online beschikbaar voor Nokia Trends Lab.
 
Kaarten voor NTL van 23 oktober zijn uitsluitend te verkrijgen via www.nokiatrendslab.nl

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl