Nieuws
16 juni 2008 - Ron Smeets

Nokia: Touchscreen voor iedereen

Nokia topman Anssi Vanjoki heeft zich laten ontvallen dat de Finse toestel fabrikant van plan is om niet alleen high end touchscreen modellen op de markt te gaan brengen maar deze technologie ook wil toepassen in mid-range en zelfs low-end toestellen.

"Op dit moment is de markt voor touchscreen toestellen nog duidelijk een niche markt. Wij zoeken altijd naar een oplossing waarmee we alle marktsegmenten kunnen bedienen", aldus Vanjoki. "Ons assortiment van touchscreen toestellen zal dan ook reiken vanaf de goedkoopste instap modellen tot en met de duurste high-end devices", vervolgde hij.

Het zal mij benieuwen waar Nokia eind dit jaar uiteindelijk mee op de proppen zal komen. Ze leggen met dit soort uitspraken de lat in ieder geval hoog genoeg maar dat mag ook wel want ze hebben er immers veel langer op kunnen broeden dan de concurrentie ;-)Gerelateerde links:
Nokia clamshell met duo (touchscreen) displays
Eerste foto's van de Nokia 'Tube' Touchscreen Phone?
Nokia's Symbian S60 Touchscreen UI gepresenteerd
Anssi Vanjoki's geirriteerde reactie op Nokia's 'iPhone'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.