Geruchten
06 oktober 2007 - Ron Smeets

Nokia touchscreen patent: 'Finse iPod' op komst?!?

Nokia heeft onlangs een patentaanvraag ingediend voor een zogenaamd 'sliding touchscreen' vinding waaruit maar weer eens blijkt dat de Finse toestelmaker de afgelopen tijd erg goed naar Apple kijkt.

Eerst zagen we al een 'Nokia iPhone design' dat gepresenteerd werd tijdens de introductie van de N81 in Londen, enkele weken geleden.

Vervolgens lanceerde de Finse toestelmaker diverse anti-iPhone campagnes naar aanleiding van de veelbesproken lock-update van Apple.

En nu is daar dan de touchscreen patentaanvraag waarin enkele tekeningen te zien zijn van een device dat wel heel erg veel weg heeft van een iPod (zie afbeelding hierboven).

Zoals ik het kan zien beschrijft de aanvraag het ontwerp van een soort touchscreen concept waarbij het scherm deels kan worden bedekt met een 'klepje' of iets dergelijks waardoor een soort van virtueel clickweel ontstaat.

Ik ben benieuwd wanneer we deze vinding in een toestel terug zullen gaan zien.Gerelateerde links:
Patent aanvraag Sony Ericsson voor touchscreen.
Anssi Vanjoki's geirriteerde reactie op Nokia's 'iPhone'
Nokia: Welcome to the 4th screen
Touchscreen N98 concept
Nokia ontwerpt GSM met roterend keypad
Bijzonder gamephone concept van Nokia
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.