Nieuws
14 oktober 2006 - Ron Smeets

Nokia toestellen krijgen WiMax

Ok, de eerste Nokia's met Mobile WiMax kunnen we pas in 2008 verwachten, maar de Finse toestelmaker maakt zich dus samen met Motorola, Intel en Samsung hard voor deze relatief nieuwe draadloze technologie.

Op dit moment wordt de mobiele WiMax variant (802.16e) nog volop getest, maar men verwacht die nog dit jaar succesvol afgesloten worden, waarna het dus in productie kan.

Nokia verwacht dat eind 2007 de eerste (2.5GHz) WiMax hotspots beschikbaar zullen komen, gevolgd door de 3.5GHz versies in het eerste kwartaal van 2008.Gerelateerde links:
Wibree moet Bluetooth gaan vervangen
WiMAX fabrikanten kiezen voor Intels Rosedale 2
Zweeds ziekenhuis loopt vol na ingebruikname WiMax
WiMax kaarten nog dit jaar in de winkels
Samsung PDA met WiBro
Telco Sprint overweegt switch naar WiMAX
WiMax: opgevoerde WiFi
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.