Geruchten
27 februari 2010 - Ron Smeets

Nokia toestel aankondiging(en) tijdens de CeBIT ?!?

Over het ontbreken van Nokia op het Mobile World Congress is al genoeg gezegd en geschreven, maar het gerucht dat nu de ronde doet over een mogelijke toestelaankondiging tijdens de CeBIT is extra verrassend.

Een nieuwe sneer naar de GSMA? We zullen zien. Vooralsnog is dit natuurlijk nog een gerucht, maar wel eentje die afkomstig is uit de (eerste) nieuwsbrief van een van haar eigen blog's.

In die nieuwsbrief wordt subtiel, maar duidelijk, gezinspeeld op nieuwe aankondigingen met het oog op de geruchten van de afgelopen weken, zonder dat ze natuurlijk écht iets prijsgeven.

‘This year’s CeBIT 2010 event swings open its doors on Tuesday morning in Hannover, Germany. The show runs from 2-6 March, so scribble it in your diary as we’ll be reporting from the frontline….   …Of course, we don’t comment on rumours or leaks, but we are looking forward to C BIT for the next series of Nokia announcements. Right we’re off to pack our rucksacks and lederhosen, C you there.’

Als Nokia dit jaar de CeBIT uitkiest als platform voor de lancering van nieuwe toestellen dan is dat op z'n minst verrassend te noemen. Op Telecom gebied is de beurs in Hannover de afgelopen drie jaar namelijk zo ongeveer leeggezogen door het MWC. De (Duitse) Telco's zijn weliswaas nog prominent aanwezig, maar Vodafone (voorheen het Duitse D2) en T-Mobile (ook afkomstig uit het land van de Bratwurst) De CeBIT moet het verder echter doen zonder (groot) toestelnieuws en ook de fabrikanten zijn nauwelijks zichtbaar aanwezig. Vorig jaar was zelfs een historisch dieptepunt voor de CeBIT, qua bezoek en deelnemers.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.