Entertainment
21 november 2008 - Michel Faas

Nokia telefoons in Nokia's Damage Test Lab

In Europa is Nokia al een dikke 4 jaar marktleider als het gaat om mobiele telefoonverkoop. Dit komt onder andere door de goede kwaliteit die zij haar telefoons meegeeft. Voordat de mobiele telefoons op de markt verschijnen worden zij in de ontwerpfase veelvoudig getest. Deze tests worden afgenomen in een apart test lab van Nokia. Ik heet u welkom in Nokia's Damage Test Lab!

In onderstaand filmpje geeft Nokia een korte rondleiding door 1 van hun 11 test labs en vertellen ze op welke manieren zij hun telefoons testen.

bending_test1 twisting_test2

Van de telefoons van tegenwoordig mag wel verwacht worden dat zij spatwaterbestendig zijn.

Om vast te kunnen stellen dat een telefoon ook geschikt is voor gebieden met een hoge luchtvochtigheid worden te telefoons getest in een luchtvochtigheid van 95%.

Door telefoons langdurig in een stoffige afgesloten ruimte te laten trillen kan Nokia zien waar het stof zich naar binnen dringt.

Krassen maken telefoons lelijk, en om te zien hoe scherpe voorwerpen reageren op een telefoon worden deze getest in een bak met scherpe stenen en plastic voorwerpen.

Een telefoon zonder werkende toetsen is waardeloos. Daarom worden de toetsen maarliefst 1 miljoen keer ingedrukt om te zien of zij het aankunnen.

Om te voorkomen dat een toestel terug geroepen moet worden omdat blijkt dat een bepaald soort gel, handsop, haarspray of iets anders vloeibaars voor een bepaalde reactie zorgt, worden diverse soorten hiervan op de telefoons gesmeerd om te kijken of er iets vreemds gebeurd.

Over de auteur: Michel Faas