Geruchten
23 november 2011 - Ron Smeets

Nokia Taiwan: nieuwe Windows Phones in de 1e helft van 2012

Ik zou bijna durven wedden dat dit geen gerucht is maar een zekerheidje ;-) Nokia heeft namelijk in Londen, tijdens Nokia World een maand geleden, al laten doorschemeren dat de release van haar volgende Windows Phone toestellen, na de Lumia 710 en de Lumia 800, voor 2012 op de planning staat.

Nokia Taiwan heeft nu min of meer bevestigd dat de nieuwe Windows Phone toestellen van de Finse fabrikant voor de eerste helft van 2012 uitgebracht zullen worden.

Om hoeveel, en welke, toestellen het gaat wilde Michael Hsu, de GM van Nokia Taiwan, nog niet zeggen maar hij spreekt wel over 'new models', meer dan één dus. Verder zei Hsu ook dat Nokia zich de komende maanden en in 2012 ook zal gaan richten op het promoten van het Windows Phone (ontwikkel) ecosysteem. Ook dat is volgens mij geen schokkend nieuws aangezien Nokia en Microsoft zelf ook al uitspraken gedaan hebben die in deze richting wijzen. Daarnaast is het voor een eventueel succes van Windows Phone en Nokia natuurlijk evident dat het aanbieden van betere en meer (unieke) applicaties daar een onderdeel van uit moet maken.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.