Geruchten
07 april 2010 - Ron Smeets

Nokia Tablet op komst?

Toen de eerste iPhone de huidige touchscreen hype inluidde de meeste andere fabrikanten binnen een jaar met hun eigen touchscreen toestellen op de proppen kwamen was Nokia degene die haar eigen koers bleef varen en pas na twee jaar met een (serieuze) concurrent op de markt kwam.

Welnu, als we deze geruchten, of beter gezegd, visie van een analist, mogen geloven dan werken de Finnen op dit moment al aan hun eigen iPad concurrent, een Tablet PC.

De vraag is natuurlijk ook welk OS Nokia zal gaan gebruiken voor haar Tablet. MeeGo lijkt zeer waarschijnlijk, maar omdat dat OS nog volop in ontwikkeling is en de Tablet dit jaar al in de winkels zou moeten liggen gaan ook stemmen op dat de eerste Nokia Tablet uitgerust gaat worden met Windows 7. We zullen zien. Allereerst zal moeten blijken of de Tablet geruchten van Nokia enige waarheid bevatten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.