Nieuws
19 oktober 2012 - Ron Smeets

Nokia: Symbian voor 808 Pureview krijgt nog wel updates

Enkele dagen geleden meldde Nokia Developer Support dat het Symbian OS in de 'onderhouds modus' verkeert. Dat betekent dus geen doorontwikkeling, geen nieuwe feaures en geen updates meer, tenzij er een extreem goede businesscase voor zou zijn, aldus Nokia.

Ondanks het feit dat Nokia 'het einde van Symbian' begin 2011 al aankondigde was dit toch een verrassende uitspraak. Zeker voor eigenaren van een 808 Pureview en (Symbian) ontwikkelaars. Welnu, Nokia Developer Support heeft zich dat inmiddels ook gerealiseerd. Daarom nuanceerden ze de eerdere uitspraak als volgt:

Dear Developer,
I would like to make short correction to our previous comments just to avoid potential misunderstandings. When we were talking about maintenance mode we were actually referring to our earlier Symbian releases. We do have new feature development for Pureview 808 product and we periodically evaluate what updates are needed to attrect the end users. Your comments will be re-evaluated in these cross-check points.
Best regards
Nokia Developer Support

Op zich goed nieuws dat de ontwikkeling van het Symbian OS, voor de 808 Pureview, gewoon door lijkt te gaan. Van de andere kant heeft deze corrigerende reactie ook wel iets weg van een haastige poging om verdere ophef te voorkomen. Vooral vanuit de richting van Pureview eigenaren en -ontwikkelaars.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.