Geruchten
24 oktober 2006 - Ron Smeets

Nokia stopt verkoop goedkope toestellen in Rusland

Vanochtend berichtten wij nog over de mogelijke beslissing van Samsung om helemaal te stoppen met de ontwikkeling van zogenaamde low-end mobieltjes.

Nu gaat ook het gerucht rond dat Nokia besloten zou hebben om vanaf volgend jaar geen goedkope toestellen meer naar Rusland te verschepen.

Het betreft de Nokia 1000-series toestellen waaronder de 1100, 1600 en 1110. Over het algemeen toestellen die onder de 100 Euro verkocht worden.

Of de reden voor deze stap iets te maken heeft met het bericht dat de Finse toestelmaker enkele dagen geleden verspreidde is niet bekend. Daarin liet een woordvoerder van Nokia zich ontvallen dat Rusland en India de twee belangrijkste afzetgebieden zijn voor high-end Nokia toestellen.Gerelateerde links:
Samsung stopt ontwikkeling van instapmodellen
De Nokia 6151, een betaalbare 3G GSM
Low-end E Series toestel van Nokia
Drie nieuwe goedkope Nokia's
Goedkopere toestellen van Sony Ericsson
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.