Nieuws
13 mei 2009 - Ron Smeets

Nokia stopt geen geld meer in Ovi

UPDATE (17u20): Reactie van Nokia toegevoed (helemaal onderaan).

Nokia heeft gisteren bekend gemaakt voorlopig geen geld meer te steken in Ovi Share. De service wordt niet offline gehaald maar 'as is' in stand gehouden terwijl de Finse fabrikant zich gaat beraden op de te volgen strategie in de komende periode voor wat betreft haar diensten aanbod.

Deze beslissing heeft natuurlijk alles te maken met de verslechterde resultaten van de Finse toestelfabrikant in combinatie met het uitblijvende succes van diensten als Ovi Share.

Nokia zegt niet hoeveel gebruikers Ovi trekt, maar geloof maar dat wanneer het wél een succes zou zijn geweest zij dat zeerzeker hardop geroepen zouden hebben.

Wat nu? Volgens analisten zou Nokia er goed aan doen meer aansluiting te zoeken bij populaire diensten als Facebook, Flickr en Twitter in plaats van krampachtig te blijven proberen concurrenten van die services in de markt te zetten. Onder het motto 'If you can't beat them, join them!' Niks mis mee, toch?

Reactie Nokia:
"Op vlak van services plant Nokia een versterkte samenwerking met derden, ook op vlak van media sharing. Op 28 april heeft Nokia bekend gemaakt dat er wijzigingen werden doorgevoerd in het businessplan, teneinde de gebruikerservaring omtrent onze diensten te optimaliseren. De integratie van meerdere partijen - zoals image sharing en social networking sites - met onze camera en sharing features op onze toestellen zal de gebruikservaring beduidend verhogen. Zo geven we de consumenten de kans om hun foto's en video's direct te delen op deze sites. Bovendien hebben ze ook meer keuze over hoe ze deze bestanden met hun vrienden willen delen. Nokia heeft aangegeven dat het met de toonaangevende partijen op dit vlak zal samenwerken. Aankondigingen over eventuele samenwerkingen volgen later", aldus Nokia.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.