Nieuws
04 juli 2011 - Ron Smeets

Nokia stapt nu ook met Vertu uit de Japanse markt

Nokia is wereldwijd nog altijd de best verkopende toestelfabrikant maar in sommige (grote) landen wilde het de afgelopen jaren maar niet vlotten met Finse toestellen. Amerika en Japan zijn daarvan de beste voorbeelden. In de VS ligt het marktaandeel van Nokia al jaren ver beneden de 3% terwijl de Finnen in Japan sinds november 2008  helemaal gestopt is met de verkoop van Nokia mobieltjes.

Wel probeerde Nokia de afgelopen jaren nog om de luxe Vertu toestellen aan (rijke) Japanners te slijten maar ook daar komt nu een einde aan.

Reuters meldt namelijk dat Nokia haar (Vertu) winkels eind juli gaat sluiten en dat ook de aan Veru gerelateerde 'concierge service' in Augustus zal ophouden te bestaan. De belangrijkste reden voor deze beslissing zou te maken hebben met de dalende populariteit van de dure Vertu toestellen, de groeiende vraag naar (high-end) smartphones en de reorganisaties bij Nokia. Het Japanse hoofdkantoor van Nokia blijft nog tot eind dit jaar bestaan om lopende zaken af te handelen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.