Nieuws
17 maart 2011 - Ron Smeets

Nokia Software Update nu ook voor de Mac beschikbaar (beta)

Het heeft een paar jaartjes geduurd, maar Nokia heeft nu dan toch eindelijk ook een Mac versie van haar Software Updater.

Ok, het is nog een beta release, maar toch is dit goed nieuws voor iedereen met alleen een Mac en een 'oude' Nokia waarbij de software updates nog niet 'Over The Air' (OTA) gedownload en geinstalleerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de N97.

De beta versie van Nokia Update voor Mac OS X kun je hier downloaden. Zelf heb ik hem nog niet geprobeerd, maar ik lees her en der wel al dat hij bijvoorbeeld nog niet werkt op de N95 8GB. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat dit dus nog een in ontwikkeling zijnde beta-versie is. Nokia vraagt Mac gebruikers dan ook om feedback te geven over hun ervaringen met deze versie.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.