Nieuws
13 juli 2012 - Ron Smeets

Nokia sluit twee kantoren in China; ontslagen onvermijdelijk

De Wall Street Journal heeft gemeld dat Nokia op het punt staat om twee kantoren in Chengdu en Shanghai te sluiten. Daarbij zullen ook een aantal ontslagen gaan vallen. Nokia wil nog niet zeggen hoeveel maar laat wel al weten dat de twee kantoren die nog overblijven, in Guangzhou en Beijing, zullen groeien qua personeelsbestand.

De sluiting van de twee vestigingen in China heeft echter wel te maken met de dalende omzet en winst van Nokia in het verre Oosten.

In het eerste kwartaal, zo blijkt uit de recente financiële cijfers, daalde de omzet van Nokia in China met maar liefst 70% (zie grafiek hieronder), can 1.9 miljard Euro in Q1 2011 naar amper 577 miljoen Euro in Q1 2012. In aantallen toestellen verkocht Nokia in het eerste kwartaal van 2012 nog maar 9.2 miljoen exemplaren in China. Een jaar eerder waren dat er nog 23.9 miljoen.

Foto boven via: SRNokia

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.