Nieuws
10 april 2013 - Ron Smeets

Nokia sluit flagship store in Shanghai

Na zes jaar heeft Nokia de deuren van haar flagship store in Shanghai gesloten. Dit besluit past op zich binnen de kostenbesparende maatregelen die Nokia al geruime tijd doorvoert en waarbij nog meer winkels gesloten werden (en zullen worden).

Lokaal wordt echter ook gemeld dat de belangstelling voor Nokia toestellen en een bezoek aan de winkel (ver) achter bleef bij de verwachtingen. Ofwel, er waren gewoon niet genoeg klanten meer.

Vlak voor de Kerstdagen werd de Nokia Store in Shanghai nog overspoeld met potentiële Lumia 920 kopers (foto) toen dat toestel daar gelanceerd werd, maar dat is nu dus voorgoed verleden tijd. Chinese smartphone kopers kiezen liever voor 'eigen' merken als ZTE en Huawei of shoppen ook steeds meer online.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.