Nieuws
15 december 2010 - Ron Smeets

Nokia Siemens: 650Mbps moet mogelijk zijn

Veel operators hebben al plannen gemaakt, of zijn zelfs al begonnen, om hun netwerken te upgraden en/of ombouwen naar de 4G (oa. LTE) standaard. Download snelheden van 100 tot 150 Mbps liggen daarbij voor ons, de gebruikers, al een tijdje in het verschiet. Nu de technische en commerciële uitrol nog ;-)

Nokia Siemens zegt dat het uiteindelijk zelfs mogelijk moet zijn om mobiele data download snelheden van 650Mbps (ca. 70MB per seconde) te halen. De technologie waar de ontwikkelaar van mobiele netwerksystemen op doelt is de zogenaamde Long Term HSPA Evolution. Laat maar komen, zou ik zeggen. Kan ik Ziggo met z'n 80Mbps over de kabel de deur uit gooien ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.