Toestellen
29 juni 2005 - Ron Smeets

Nokia showt N-series

Tijdens de Digitall Experience in New York heeft Nokia diverse nieuwe toestellen gepresenteerd. Verreweg de opvallendste was de N90, een 2 MP camphone die op ingenieuze wijze tot videocamera 'gevouwen' kan worden.

In de nieuwe N-serie wordt de N91 in de markt gezet als (de zoveelste) concurrent voor de iPod. Het toestel beschikt over 4Gb 'muziekgeheugen', goed voor zo'n 3000 MP3's.

De N70 (waarschijnlijk het instapmodel) lijkt nog het meeste op de vroegere 7650, met dien verstande dat de N70 een 2 MP cam aan boord heeft.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.