Toestellen
19 oktober 2005 - Ron Smeets

Nokia showed 6708 in China

Tijdens de lopende China Communication Show heeft Nokia een nieuwe Smartphone laten zien die, zoals zoveel toestellen in Azie, zich ook wil mengen in de schijnbaar lucratieve markt van de P900 en aanverwante modellen.

Gezien het feit dat uit de het artikel en de foto's op Slashphone op te maken is dat de 6708 qua techniek en functies niet helemaal het nieuwste van het nieuwste aan boord heeft betwijfel ik of dit een toestel wordt dat wij in de rest van de wereld ook gaan zien.

Enfin, oordeel zelf maar:

- Netwerk: GSM Triband 900/1800/1900

- Gewicht: 150g

- Os: Symbian v7.0 UIQ 2.1

- Scherm: 65k colors (208 x 320)

- Geheugen: 18 MB

- Extern geheugen: MiniSD

- Connectivity: mini USB 1.1, Bluetooth, IrDA

- Cam: 1.3 megapixel

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.