Geruchten
23 augustus 2011 - Ron Smeets

Nokia Sea Ray en 800 zijn twee Windows Phone toestellen?

Het is weer een dag vol met Nokia, LG en Apple geruchten ;-) De volgende in de rij betreft het verhaal dat de kans bestaat dat de Nokia Sea Ray en de Nokia 800 niet hetzelfde toestel zijn.

Deze geruchten worden gebaseerd op een lijstje van een game ontwikkelaar. Daarin staat de twee Nokia's namelijk apart genoemd. Nu lijkt het zeer aannemelijk dat Nokia bij de introductie van haar eerste Windows Phone toestellen inderdaad meerdere smartphones tegelijk zal presenteren. De Finnen willen immers vol gaan inzetten op Windows Phone en dat doe je niet met één 'modelletje'' natuurlijk.

Of het lijstje dat nu opgedoken is, als screenshot (zie hierboven) inderdaad voldoende bewijs levert dat de Sea Ray en de 800 twee verschillende toestellen zijn durf ik niet met zekerheid te beweren. Er wordt intussen ook al gespeculeerd over de mogelijkheid dat op dit lijstje gewoon twee verschillende prototype-versies van hetzelfde toestel staan. Enfin, Nokia (en Microsoft) weten ongetwijfeld meer maar de Finnen houden hun plas in ieder geval op tot Nokia World, eind oktober. Wordt zeker nog vervolgd ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.