Nieuws
22 december 2007 - Ron Smeets

Nokia schort release N-Gage content service op tot 2008

Dit is geen echt goede beurt voor de Finse toestelmaker. Een tijdje geleden werd al bekend gemaakt dat de langverwachte N-Gage content service eerst in een ietwat afgeslankte vorm en aanvankelijk alleen voor N81 gebruikers beschikbaar zou komen.

Nu heeft Nokia echter besloten om de release helemaal op te schorten naar volgend jaar (2008) vanwege 'onverwachte problemen en bugs' die tijdens de laatste uitgebreide testfase, waaraan zo'n 1000 beta-gebruikers meededen, opgedoken zijn.

Van een kant is het natuurlijk een goede zaak dat Nokia besluit om de service pas live te gooien als alles werkt zoals het hoort, maar voor diegenen die al maanden zitten te wachten met hun N-Series toestel voorzien van N-Gage software is dit bijzonder lullig en de reacties op de diverse blog's en forum's zijn dan soms ook niet mis.

Tja, N-Gage is eigenlijk nog nooit echt succesvol geweest. Dat begon al meteen bij de release, enkele jaren geleden, van de Nokia N-Gage gamephone. Ook die heeft nooit het succes behaald wat men ervan verwacht had. En nu dit. . .Gerelateerde links:
Nokia N-Gage voorlopig alleen voor de N81
N-Gage alweer uitgesteld
Nokia herlanceert het N-Gage game Platform
Nokia zet N-Gage op zijspoor tot 2007
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.