Nieuws
27 april 2012 - Ron Smeets

Nokia Saudi Arabië: "Lumia met Windows Phone 8 in oktober"

In een tweet die de Nokia 'afdeling' van Saudi Arabië stuurde als antwoord op de vraag van een klant die wilde weten wanneer de Lumia 900 in dat land uit zou komen staat een redelijk duidelijke hint naar het moment van de release van Windows Phone 8 (aka Apollo). Dat zou namelijk in oktober moeten gaan gebeuren.

De Nokia medewerker zegt niets over de Lumia 900 release in Saudi Arabië, maar wel dat er in oktober een 'Lumia' model op de markt komt inclusief een versie van Windows Phone met Arabische taal support; Windows Phone 8 dus.

Op zich lijkt oktober als release maand voor Windows Phone 8 logisch. Windows Phone 7 (in 2010) verscheen ook rond die tijd en hetzelfde gebeurde in 2011 met Windows Phone 7.5.

De tweets: Tweets-WP8-Nokia-SA

De (Engelse) vertalingen:
“Can I know when the Lumia 900 will be availble in Saudi Arabia with full Arabic Support/System for WP?”

Nokia: “Nokia LUMIA phones will be available in Saudi Arabia in month #10 with 100% full Arabic Support- running on Windows 8- God Willing.”

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.