Nieuws
14 maart 2014 - Ron Smeets

Nokia Refocus update komt naar alle Windows Phone 8 Lumia's

Nokia Refocus was een van de coole nieuwe camera features die de Fins Amerikaanse fabrikant enkele maanden geleden, samen met enkele nieuwe Lumia's, in Dubai introduceerde. De naam zegt het al, maar met Refocus kun je een het scherpstelpunt van een foto, nadat hij dus gekiekt is, zo vaak je wil nog aanpassen.

Aanvankelijk was Nokia Refocus alleen beschikbaar voor de PureView modellen (zoals de 808 en 1020). NU heeft de fabrikant bekend gemaakt dat die functie ook middels een update uitgerold zal worden naar alle andere Lumia's die op Windows Phone 8.1 draaien.

De update van Nokia Refocus (versie 1.1.3.1) staat in de Windows Phone store en behalve support voor alle WP8.1 Lumia's zijn er ook nog verbeteringen aangebracht in de focus instellingen. Er gaan wel berichten rond dat nog niet iedereen (in alle landen en regio's) de app kan downloden. Ik heb het even getest met mijn 1520 en dat werkte prima zoals je op onderstaande foto's kunt zien.

Nokia-Refocus-Lumia1520-a Nokia-Refocus-Lumia1520-b

Hieronder kun je nog een korte hand on video van Nokia Refocus op de Lumia 1020 bekijken.

http://www.youtube.com/watch?v=pgDWMickO_U

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.