Geruchten
06 april 2012 - Ron Smeets

Nokia Pureview met Windows Phone duikt op in China

De Nokia 808 Pureview heeft nogal wat tongen los gemaakt sinds de presentatie in Barcelona. Deze Symbian (Nokia Belle) smartphone gaat ook naar Nederland komen, over enkele weken.

In China zijn nu twee afbeeldingen opgedoken van een bijzonder aparte versie (qua design) van de Pureview, maar dan met Windows Phone.

Op de Chinese site heeft het betreffende toestel namelijk een holle boog (a-la SE Xperia Arc, maar dan nog een stuk 'holler'). Het feit dat de Chinese bron meldt dat deze Pureview ook full HD video opnames kan maken (1080p) en voorzien is van een dual core processor, doet vermoeden dat het een Windows Phone Apollo (aka Windows Phone 8) model is. Natuurlijk zijn het nog steeds geruchten en bestaat de kans dat het een concept is (volgens de bron) of zelfs ook fake, maar een Pureview met Windows Phone zou wel cool zijn, toch?

Nokia-Pureview-China-Windows-Phone-a Nokia-Pureview-China-Windows-Phone-b

Via, Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.