Nieuws
23 september 2010 - Ron Smeets

Nokia probeert opnieuw Amerika te veroveren

Enkele dagen geleden sprak ik met een van de PR mannen van Nokia Benelux en tijdens dat gesprek meldde hij, een beetje tussen neus en lippen door, dat Nokia de komende periode veel energie gaat steken om nogmaals te trachten de Amerikaanse markt te veroveren. Iets waar de Finse fabrikant de afgelopen 10 jaar bij drie eerdere pogingen nog niet in geslaagd is.

De meest opvallende actie van Nokia's hernieuwde veroveringtocht in Amerika staat gepland voor medio volgend jaar. Als alles volgens planning verloopt dan wordt de eerste MeeGo smartphone namelijk eerst exclusief in de VS gelanceerd voordat de rest van de wereld aan de beurt is.

Een andere actie start op 5 Oktober. Dan wordt door Nokia en AT&T een Developer Day georganiseerd. Dat wordt tevens de kickoff voor een wedstrijd waarbij ontwikkelaars voor 10 miljoen dollar aan (geld)prijzen kunnen winnen. Wie weet lukt het de Finnen op deze manier wel om vaste voet op de Amerikaanse mobiele bodem. En anders zal de Amerikaanse CEO ook nog wel een bijdrage kunnen leveren. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.