Nieuws
11 februari 2008 - Ron Smeets

Nokia presenteert de N78 als opvolger van de N73

Toen de N82 enkele maanden geleden geintroduceerd werd zagen velen in dit toestel de opvolger van de N73. Dat kwam natuulijk vooral door de candybar form factor.

Vandaag lanceerden de Finnen echter de officiele opvolger voor de N73, de N78. Ook dit toestel is een candybar dat qua vormgeving helemaal past in de nieuwe N-Series stijl van de N81 en N96. De N78 zal nog voor de zomer in de winkels verschijnen en gaat, zonder abonnement, rond de 425 Euro kosten (incl. BTW).

De N78 wordt standaard uitgerust met een 2.4 inch display (wederom geen toucscreen), 3.2 megapixel camera met 10 x digitale zoom en geo-tagging, navi-wheel (a-la N81), multimedia speler, GPS met de nieuwe Nokia Maps 2.0 (inclusief voetgangers navigatie), WLAN, HSDPA support en heeft als extraatje ook een FM zender aan boord zodat je de muziek (of navigatie stem) draadloos naar je autoradio kunt streamen via een vrij beschikbare FM frequentie. Leuk, maar mijn ervaring met FM Transmitters leert dat het hier in Nederland nog wel eens lastig kan zijn een goede vrije FM frequentie te vinden.

Voor de opslag van foto’s en video’s wordt de N78 standaard geleverd met een 2GB microSD geheugenkaart die je natuurlijk kunt vervangen door een model met meer geheugen, mocht je dat nodig vinden.

Standaard wordt de N78 ook voorzien van de nodige (content) applicaties zoals Nokia Share on Ovi waarmee gebruikers foto’s, video’s en andere content online kunnen delen en publiceren, support voor Flickr, YouTube, Nokia Music Store voor het kopen en downloaden van muziek, Nokia Internet Radio en N-Gage.Gerelateerde links:
Eerste echte foto's van de zwarte Nokia N82 uitgelekt?
Nokia N82 data blijft gehandhaafd bij firmware update
N82 sterft tijdens review
Officiele (pers)foto's van de N82 gespot
Nieuwe firmware maakt de N73 sneller
Nokia N73 'Don Corleone'
Nokia N73 te traag?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.