Toestellen
17 september 2013 - Nichal Joosse

Nokia presenteert budgettelefoon Nokia 108

Naast alle moderne smartphones verlangen sommige mensen natuurlijk ook naar een simpele budgettelefoon waarmee ze gemakkelijk kunnen bellen en sms'en en eventueel snel foto's en video's kunnen maken. Nokia speelt hier op in met de Nokia 108: een budgettelefoon met een VGA-camera en Bluetooth 3.0 om foto's snel en draadloos te delen. Ook heeft het toestel een FM-radio en een MP3-speler, die alleen te gebruiken zijn in combinatie met een headset. 

Om de klassieke Nokia-tijd terug te haen, kan er zelfs Snake op deze telefoo ngespeeld worden. Daarnaast heeft het toestel ook een wekkerfunctie en een zaklamp. Het scherm is een 1,8 inch-kleurendisplay en het toestel is verkrijgbaar in verschillende (verwisselbare) gekleurde covers. Het toestel hoeft niet vaak opgeladen te worden, aangezien Nokia een standbytijd van 31 dagen belooft voor het single-sim model en 25 dagen voor het dual-sim model.

Het toestel komt in het vierde kwartaal van 2013 op de markt in het rood, wit, zwart, geel en blauw. Het is nog niet bekend of het toestel ook in Nederland en België verkrijgbaar zal zijn, maar ik zou eigenlijk geen reden kunnen bedenken waarom het toestel niet in deze landen zal gaan verschijnen. 

Over de auteur: Nichal Joosse