Nieuws
16 november 2012 - Nichal Joosse

Nokia presentatie toont Windows Phone 7.8 functies

In een slide van een Nokia-presentatie zijn wat features uitgelekt van Windows Phone 7.8, de update die de wat oudere Windows-telefoons nog tegoed hebben van Microsoft. Deze update zou ervoor moeten zorgen dat de wat oudere hardware nog steeds up to date is en blijft. Zo is te zien dat er een nieuw startscherm aanwezig zal zijn, brengt de nieuwe update extra beveiligingsupgrades voor Internet Explorer en er zijn meer kleurenthema's aanwezig. 

Gebruikers kunnen kiezen uit twintig kleuren bij de thema's. Windows Phone 7.8 biedt ook support voor het bewerken van mp3-bestanden op de telefoon zodat gebruikers er nieuwe ringtones mee kunnen installeren. Wat ook als een verrassing komt, is het aanpasbare lockscreen: gebruikers kunnen een app kiezen die het lockscreen om de tijd verandert. Gedacht moet worden aan Bing, ESPN, CNN en andere apps. Dit wordt gezien als een aangename feature bij de nieuwe upgrade.

Nokia brengt zelf ook wat verbeteringen mee, zoals Contacts Transfer en het delen van bestanden via Bluetooth. De verwachting is dat de update pas volgend jaar zal verschijnen.

Over de auteur: Nichal Joosse