Nieuws
24 november 2009 - Ron Smeets

Nokia Point & Find verbetert en nu ook hier beschikbaar

Augmented Reality (AR) toepassingen zijn, zeker sinds de lancering, deze zomer, van het Nederlandse Layar, een 'hot topic'. Engele maanden voordat iedereen er massaal over begon te spreken presenteerde Nokia ook al de beta versie van haar eigen AR-applicatie, Point & Find.

Tot nu toe was die applicatie, gemaakt voor Symbian S60 toestellen, alleen beschikbaar in de UK en VS. Vanaf nu kan iedereen die in het bezit is van een S60 toestel de applicatie downloaden en gebruiken. De nieuwe, verbeterde versie is hier te downloaden.

Volgens de 'changelog zijn er een kleine 100 bugd gefixed en is de applicatie een stuk stabieler geworden. Toch zijn er ook nog enkele functies die nog niet helemaal zo goed werken als Nokia gehoopt had. Men noemt onder andere de 1D barcode herkenning. Daarnaast is de applicatie op de 62XX toestellen wat traag. Natuurlijk wordt daar nog aan gewerkt. De Point & Find app werkt onder andere op de N82, N95 (8GB), E71, E66, N81 (8GB), E51, 6220, 6210 Navigator en de N97.

Ik heb de nieuwe versie inmiddels al op mijn N97 geinstalleerd en zo te zien werkt hij prima. Heb hem alleen nog niet in het wild getest dus ik weet ook nog niet of er al veel lokale (Nederlandse) content te vinden is. Hieronder kunnen jullie nog een (oudere) videodemo van Nokia zien waarin Point & Find gedemonstreerd wordt. Via: DailyMobile

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.