Geruchten
25 mei 2012 - Ron Smeets

Nokia Phi, PurePhi, Alpha en PureLamda codenamen duiken op

In de logfiles van WP Bench, een test (benchmark) tool voor Windows Phone toestellen, zijn enkele nieuwe Nokia namen ontdenkt door een gebruiker.

Of het hier gaat om echte (code)namen van in ontwikkeling zijnde Nokia Windows Phones is natuurlijk niet met zekerheid te zeggen, maar namen als de PurePhi en PureLamda zouden kunnen duiden op een (of twee) Windows Phone varianten van de 808 PureView. 

Over de PureLamda wordt verder nog geroepen dat deze voorzien is van OS 8.0.9842 (zie de laatste foto hieronder), Windows Phone 8 dus. Er zijn ook wat kiekjes maar daaruit valt nauwelijks iets op te maken over het waarheidsgehalte van deze geruchten en namen.

De namen werden ontdekt door een gebruiker die WP Bench op zijn Lumia 800 had draaien. Het blijft dus Pure speculatie. Enfin, de Nokia en Windows Phone geruchtenmolen is weer wat sneller gaan draaien nu ;-)

De (wazige) kiekjes van WP Bench: Nokia-WPbench-Namen-b Nokia-WPbench-Namen-c Nokia-WPbench-Namen-d Nokia-WPbench-Namen-e Nokia-WPbench-Namen-a

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.