Nieuws
24 augustus 2012 - Ron Smeets

Nokia 'Phi' en 'Arrow' met Windows Phone 8 komen 5 september

Dat Nokia en Microsoft op 5 september een (of meerdere) Windows Phone 8 toestellen gaan onthullen is geen echt nieuws meer.

Volgens een anonieme (natuurlijk ;-)) Amerikaanse bron die zegt bekend te zijn met de plannen van Nokia en Microsoft worden die dag twee nieuwe Windows Phone 8 toestellen gepresenteerd; de 'Arrow' en de 'Phi' (codenamen).

De 'Phi' moet het nieuwe vlaggenschip worden en zal in de VS exclusief via AT&T verkocht gaan worden (net als de Lumia 900). De 'Arrow' wordt meer een mid range model en zal in Amerika door zowel AT&T als T-Mobile verkocht gaan worden. Voor Verizon wordt later dit jaar de 'Atlas' gepresenteerd. Dat toestel is vrijwel identiek aan de 'Arrow'.

Wat dit te betekenen heeft voor de Europese (en Nederlandse) markt moet nog blijken. Ten eerste zijn dit dus nog steeds onbevestigde geruchten maar het feit dat ook de Europese pers uitgenodigd is voor de presentatie op 5 september betekent dat Nokia in ieder geval ook nieuwe Windows Phone 8 toestellen gaat onthullen die bij ons in de winkels zullen verschijnen.

Ow, en bij de USPTO is een tekening opgedoken van wat vermoedelijk wel eens de Nokia Phi zou kunnen zijn. De patentaanvraag voor dit toesteldesign is eerder deze week door Nokia ingediend. Het toont een toestel met een wezenlijk dunnere rand tussen het scherm en de behuizing dan we tot nu toe gezien hebben bij de Nokia Lumia's.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.