Nieuws
14 februari 2011 - Ron Smeets

Nokia persbriefing @ MWC 2011

Gisteravond, ruim twee dagen na de aankondiging dat Nokia en Microsoft met Windows Phone 7 samen de smartphone markt gaan (trachten) te heroveren, sprak Nokia CEO Stephen Elop ook in Barcelona.

Hij deed dit op een min of meer ingelaste persbriefing, gelijktijdig met de events van Sony Ericsson en Samsung. Niet echt handig gepland van Nokia, maar het was dan ook een 'last-minute' actie ;-)

Elop probeerde tijdens deze briefing wat meer uitleg te geven over hoe de samenwerking tussen de Finse fabrikant en Microsoft verder vormgegeven wordt en hij vertelde ook dat er binnen 'enkele weken' duidelijkheid komt over de eerste Window Phone 7 toestellen van Nokia. Steve Ballmer was deze keer niet van de partij. Hieronder kun je de Nokia persbriefing, in twee delen, bekijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.