Concepten
23 oktober 2012 - Ron Smeets

Nokia patent voor een nieuw 'Lumia design'

Nokia heeft vorige week het patent aangevraagd op een nieuw Windows Phone (Lumia) disign. Een concept afbeelding was enige tijd geleden al eens te zien maar nu lijkt het er dus op dat Nokia dit ontwerp ook in de praktijk gaat gebruiken.

Opvallend is de relatief grote ruimte onder het display. Daar waar de meeste fabrikanten er juist voor kiezen om hun smartphones van een steeds kleiner wordende 'rand' te voorzien slaat Nokia, voor dit ontwerp, dus een andere weg in. Hieronder kun je de concept foto en tekeningen uit de patentaanvraag bekijken.

Het toestelontwerp toont een smartphone die vooral smal en lang is. Erg mooi vind ik het niet, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Van de andere kant slaagt Nokia er hiermee wel (weer) in een toestel te ontwerpen met een 'eigen gezicht'. Ik ben benieuwd wanneer de eerste Nokia (Lumia) met dit design onthuld gaat worden.

Nokia-Lumia-Patent-1610 Nokia-Lumia-Concept 

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.