Concepten
15 december 2008 - Ron Smeets

Nokia patent voor een bijzonder swivel-slider concept

Nog geen wwee weken na de introductie van de N97, Nokia's eerste slide-out touchscreen toestel met qwerty toetsenbord, toont de Finse fabrikant een bijzonder awivel-slider concept waarin de voordelen van de N97 en E71 gecombineerd lijken te worden.

De E71 heeft immers een beter qwerty toetsenbord met meer (functie)toetsen en de spatiebalk op de juiste plek. De N97 daarentegen heeft weer een beter (groter) scherm en het voordeel van touchscreen bediening.

Onderstaande tekening is afkomstig uit een patentaanvraag van Nokia waarin een toestel te zien is dat feitelijk het grote (widescreen) display van de N97 combineert met het uitgebreide qwerty toetsenbord van de E71.

Om ervoor te zorgen dat een dergelijk toestel toch nog redelijk pocketable blijft hebben de Finse ontwerpers een bijzonder swivel-slider concept bedacht waarbij een deel van het display, wanneer het toetstel staand gebruikt wordt, achter het toetsenbord 'verdwijnt'.

Ziet er leuk uit maar ik vraag me af of Nokia dit concept ook echt tot uitvoering zal brengen, En zo ja, wordt het dan een N- of E-Series ;-)

Via: CellPassion

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.