Geruchten
17 december 2007 - Ron Smeets

Nokia patent voor een '3-weg' slider

In het rijtje met concept toestelontwerpen kunnen we er weer eentje uit Finland toevoegen.

Nokia speelt, zoals op bovenstaande tekening te zien is, met het idee om een zogenaamde 3-weg slider te maken. Een toestelontwerp dat, zeg maar, de dual-slider fiunctie van de N95 combineert met het slide-out qwerty toestenbord van de N810 internet tablet.

Opvallend is wel dat als ik de recente ontwerptekeningen van Nokia op een rijtje zet dan kan ik bijna niet anders dan concluderen dat de Finnen nog steeds moeite hebben met het fenomeen van het 'touchscreen only' concept zoals veel andere toestelmakers, in navolging van Apple, dat de afgelopen maanden dat geadopteerd hebben. . .

Of strooien ze ons daar in Finland allemaal zand in de ogen en zien we binnenkort (Barcelona, 3GSM?!?) een spectaculair S60 Touch toestel van Finse makelij opduiken ;-) Wie het weet mag het zeggen. . .Gerelateerde links:
Nokia clamshell met duo (touchscreen) displays
Een 'SideKick' van Nokia?
Nokia touchscreen patent: 'Finse iPod' op komst?!?
Nokia ontwerpt GSM met roterend keypad
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.